ФЕМИ-МИКС

Чајна мешавина за женски заболувања

КОРИСНОСТ ОД УПОТРЕБА: билките поседуваат, диуретични, дијафоретични, антибактериски, антивирусни, хемостатични, спазмолитични, антицистични, антиревматични, антитуморски својства.
Поволно влијае при болести на женските полови органи и мокрачниот систем, бактериолошки поради антимикробни и антивирусни дејства. Поволно дејствува при воспаленија на јајниците, јајцеводите, мокрачните канали и бубрези, матка, бактерии (кандида, клепсиела, ешерихија коли) бело прање, цисти и полицистични јајници, за редовни, безболни и уредни менструални циклуси, има смирувачки дејства за пред – климаксни - и пост климаксни тегоби и проблеми, жештини, нервози, неурастении, последици од хормонални пореметувања, дебелина и подуеност на организмот пред менструации и како последица на хормонални проблеми. Поволно дејствува против ХПВ вирус, ЦИН -1-2 (ниско и високо ризичен), МИОМИ и ту. на матка и јајници, калцификација на зидот на матката, дисплазии, искривувања и слично.
Поволно дејствува при средување на хормоните, естроген, прогестерон, пролактин и сл. Поволно дејствува и на мокрачниот систем, црнодробниот систем, има антиревматски и антиревматизни дејства, поволно дејствува при крварења од матка, бубрези, хемороиди, стомачни проблеми, запек, дијареи, чистење на крвната слика од примеси, отрови, и штетни материи, поволно дејствува и за детоксикација на крвта и организмот, ја подобрува крвната слика.

ПРИПРЕМА: 3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литар вода што врие , се покрива со капак и се остава да отстои најмалку два сати. Се спрема со флаширана, негазирана и неминерална вода (обична вода).

ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА: Се процедува и се пие преку цел ден наместо вода. Кај проблеми со песок, камчиња, бактериолошки проблеми, бело прање се пие од 1,5 до 3,5 литри дневно, за да се врши „перење“ на органите и организмот. Се пие незасладен. Се препорачува да се пие 42 дена а доколку има потреба и повеќе.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Нема штетни дејства, нема „нус“ појави со ниедно лекарство, при користење на препорачаниот начин, не ствара навики , може да се користи , долго време, месеци. Се користи како основно или дополнително средство со сите други чајни мешавини или комбинации, и производи од лековити тревки или пак медикаменти и лекарства.

Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место.

Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт.

Да се чува надвор од дофат на деца.

Производот е регистриран како додаток во исхрана, не се користи како замена за разновидна исхрана.

Македонски производ. Потекло Галичица.
Рок на траење 2 години.
Произведува Роза Канина ДООЕЛ Ресен.
Се препорачува консултација со лекар при употреба на чајот кај деца, бременост и при лактација.

Паковање – книжна ќеса, со картонска паковка, рефус, мелено
Тежина 200 гр.

ФЕМИ МИКС Помага при инфекции на генитоуринарниот тракт, помага поволно при заболувања на уринарните патишта со многу јако диуретично дејство, придонесува за подобрување на хронични процеси на мочните органи: нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит, придонесува во симптоматично олеснување од спазми во менструалниот период, помага поволно при состојба на дијареи, придонесува со бактериостатично дејство на цревни заболувања.

Микробиолошка исправност и состав ЈЗУ Битола

При потешки заболувања се пие задолжително и козја сирутка , како и се применува режимот од посебните рецепти задолжително бројсовиот сок, како и ИСКЛУЧИВО ЗАБРАНЕТИ СЕ БЕЛИ СМРТИ. Види повеќе ИСХРАНА и ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ.  

Повеќе за својствата на лековитите растенија на лековити растенија.  

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats