URINO-MIKS

УРИНО - МИКС
Чајна комбинација која поволно дејствува на органите за мокрење

bubrezi, kamen vo bubrezi, pesok vo bubrezi, infekcii, insuficiencii,КОРИСНОСТ ОД УПОТРЕБА: билките имаат диуретично, дијафоретично, антиревматично, хемостатично, реминализантно, спазмолитично, антибактериско, противоспалително својство. Се препорачува и поволно дејствува при заболувања на уринарните патишта, против отоци од било какво потекло, грозници и треска со температури, за холестеролот, триглецеридите, за детоксификација на организмот и крвта, за чистење на организмот од отрови, штетни материи, за намалување на уреата и мочната киселина, има антиревматски, антиревматизни дејства, поволни дејства против кожни болести, егземи, витилиго, псоријази, првут, мрсна кожа и коса, за акутни хронични болести на уринарните патишта, нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит, талози, песок и камења во бубрезите, уретрите, бешика , при воспаленија акутни и хронични на простата, јајници, јајцеводи, матка, жолчка и жолчните патишта, отоци (едем) инсуфициенции на бубрези, срце и црн дроб, воспалителни процеси со спазми, искашлување, шлајмови во бели дробови, воспаленија на стомак и црева, дијареи, колитиси, поволно влијае за регулирање на крвниот притисок, крварења од нос, хемороиди. Поволно влијае на чистење и подобрување на крвната слика, при гингивит, стоматит, тонзилит, отворени, стари и живи рани, гнојни процеси на кожата, панарициум, егземи, псоријази. Има антибактериски, антимикробни и антивирусни својства, и поволно дејствува при воспалителни и бактериолошки проблеми на јајници, матка, бело прање (ешерихија коли, кандида и др. бактерии) поволно дејствува и за потешките заболувања (миоми, цисти ,ту.и др), се користи како дополнување на терапиите со други комбинации и чаеви заради зајакнување на дејствата. ПРИПРЕМА: 3 супени лажици од чајот се попаруваат со 1,5 литар вода што врие , се покрива со капак и се остава да отстои најмалку два сати. Се спрема со флаширана, негазирана и неминерална вода (обична вода). ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА: Се процедува и се пие преку цел ден наместо вода. Кај проблеми со песок, камчиња, бактериолошки проблеми, бело прање се пие од 1,5 до 3,5 литри дневно, за да се врши „перење“ на органите и организмот. Се пие незасладен. Се препорачува да се пие 42 дена а доколку има потреба и повеќе. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Нема штетни дејства, нема „нус“ појави со ниедно лекарство, при користење на препорачаниот начин, не ствара навики , може да се користи , долго време, месеци. Се користи како основно или дополнително средство со сите други чајни мешавини или комбинации, и производи од лековити тревки или пак медикаменти и лекарства. Подетално околу исхраната, хемискиот состав и анализи на www.rozakanina.bizland.com и www.alternativnamedicina.com.mk Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место. Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт. Да се чува надвор од дофат на деца. Производот е регистриран како додаток во исхрана, не се користи како замена за разновидна исхрана. Македонски производ. Потекло Галичица. Рок на траење 2 години. Произведува Роза Канина ДООЕЛ Ресен. Се препорачува консултација со лекар при употреба на чајот кај деца, бременост и при лактација.

УРИНО МИКС
Состав: Betula Alba (бела бреза 30%), Herniaria glabra (килавица 30%), Equisetum arvense (коњски опаш 30%), Rubus fruticosus (капина 10%)
• Betula Alba (бела бреза 30%) помага поволно при заболувања на уринарните патишта со многу јако диуретично дејство.
• Herniaria glabra (килавица 30%) помага при појaва на песок во бубрезите и хронични процеси на мочните органи: нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит.
• Equisetum arvense (коњски опаш 30%) помага при инфекции на уринарниот тракт.
• Rubus fruticosus (капина 10%) помага при дијареи и има антиоксидативно дејство.
УРИНО МИКС помага поволно при заболувања на уринарните патишта со многу јако диуретично дејство , помага при појaва на песок во бубрезите и хронични процеси на мочните органи: нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит, помага при инфекции на уринарниот тракт, помага при дијареи и има антиоксидативно дејство.поволно дејствува при заболувања на уринарните патишта, за детоксификација на организмот и крвта, за чистење на организмот од отрови, штетни материи.

Паковање – книжна ќеса со картонска паковка, рефус, мелено Тежина 200 гр.

УРИНО МИКС
Состав: Betula Alba (бела бреза 30%), Herniaria glabra (килавица 30%), Equisetum arvense (коњски опаш 30%), Rubus fruticosus (капина 10%)
• Betula Alba (бела бреза 30%) помага поволно при заболувања на уринарните патишта со многу јако диуретично дејство.
• Herniaria glabra (килавица 30%) помага при појaва на песок во бубрезите и хронични процеси на мочните органи: нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит.
• Equisetum arvense (коњски опаш 30%) помага при инфекции на уринарниот тракт.
• Rubus fruticosus (капина 10%) помага при дијареи и има антиоксидативно дејство.
УРИНО МИКС помага поволно при заболувања на уринарните патишта со многу јако диуретично дејство , помага при појaва на песок во бубрезите и хронични процеси на мочните органи: нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит, помага при инфекции на уринарниот тракт, помага при дијареи и има антиоксидативно дејство.поволно дејствува при заболувања на уринарните патишта, за детоксификација на организмот и крвта, за чистење на организмот од отрови, штетни материи.

Микробиолошка исправност на производ ЈЗУ Битола

Read More

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats