ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА

чир, гастритис, чир на дванаесетпалачно црево, киселини, жеговини, диспепсија, тромост Преспанска горчица е тинктура добиена со екстрахирање на лековити компоненти од коренасти делови и соцветија од 33 видови на лековити диви и органски растенија, со помош на префинет алкохол, (мастика) добиена во посебна постапка.  
Начин на користење: 
доколку нема посебно упатство се пие 3-4 пати на ден од 10 - 15 мл. (супена лажица) на празен желудник. Деца помалиод 10 години не треба да го примаат поради алкохолот. 
Содржи 18-20 % алкохол. 
СЕ КОРИСТИ ЗА БОЛЕСТИ НА ЖЕЛУДНИКОТ
Најчести болести на желудникот се: гастритис, чир, зголемено или намалено лачење на желудечна киселина. предизвикани од Helicobacter pylori, пртходна Campylobacter pylori.
Идентификувана е од Австралиски научници 1982 год. (Barry Marshall и Robin Warren, Кои пронајдоа дека  е присутна во лица со хроничен гастритис , состојби за кои порано се веруваше дека не се предизвикани од бактерии. Исто така е поврзана со развојот на чир на дванаесетпалачно црево и стомачен канцер и други стомачни проблеми диспепсии, подуеност, полипи на дебело црево и тн.
Преспанската горчица ефективно целосно ја поништува оваа бактерија, за 7 - 14 дена, и истото лесно може да се провери со анализа по 14 ден. Во посложени случаи потребни може да бидат 21 или 42 дена.
• ГАСТРИТИС, КАТАР НА ЖЕЛУДНИК - е воспалителен процес на желудечната слузница најчесто пропратена со зголемено лачење на киселина. Може да биде акутен и хроничен.
• ЧИР НА ЖЕЛУДНИКОТ - е оштетување на слузокожата на желудникот, кое се јавува како рана, вдлабочена во желудечниот зид. Чирот може да биде „женски“ кога е оштетен и некој капилар и е пропратено со чести крварења и „машки“ кога не крвави. Може да биде акутен и хроничен.
• ЗГОЛЕМЕНО ЛАЧЕЊЕ НА ЖЕЛУДЕЧНА КИСЕЛИНА - е болест кога лачењето на желудечната киселина е зголемено од нормалното а е предизвикано од повеќе причини.Често пати нервозата е основен проблем и причинител.
За решавање на проблеми со чир на желудник, дванаесетпалачно се зема тинктурата Преспанска Горчица производ добиен со екстракција со алкохол на 33 лековити растенија.
не ствара навики нема штетни дејства и нема нус појави со ниедно лекарство.
Традициција 50 години. Согласно фармакопеите се користи како превентивно средство за подобрување на општата здравствена состојба (чиреви, гастритис, дигестивен систем, варење, средување на хормонален систем и др). Комбинациите се правени согласно WHO Монографиите. Природата не признава болести. Лековитите растенија се специјално собирани од најчистите подрачја и надморска височина над 1000 метри. 
имплементирани стандарди ИСО 22000:2005 и HACCP.
Преспанската горчица има силно антифугално и антибактериско дејство.
- B.subtilis ATCC 6633
- B.pumilus NTCC 8241
  - Bacillus sp.
- S citrus
-  S. albus
- S. aureus ATCC
- M. luteus
- Listeria monocytogenes
- Sarcina lutea
- E. coli
- P. aeruginosa
- S. typhimurium
-S. enteridis
Мувли
- Aspergillus ochraceus
- Alternaria alternata
- Fusarium Sp.
- Penicillium sp.
- Plasmopara viticola
- Aspergillus niger
- Penicillium comine

тел: +389 47 452 843; 070 39 39 66 

www.alternativnamedicina.com.mk; www.rozakanina.bizland.cm;

рок на употреба неограничен 

 

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats