БРОНХО МЕД со ленено семе
за настинки, зајакнување на имунитет, кашлици,

Паковање: стаклена тегла со картонска паковка
лаксативно, емолиентно, експепкторантно, антиинфламаторно, фитонцидно, дигестивно, антисептичко, антивирусно Тежина: 500 гр.
Состав: Природен дабов, костен и ливадски мед, таан, brassica nigra (црн синап), Koch-linum usitattissimum (ленено семе ).
Дејства: лаксативно, емолиентно, експепкторантно, антиинфламаторно, фитонцидно, дигестивно, антисептичко, антивирусно и др.
Својства: помага при опстипација ја зголемува перисталтиката, при воспаленија на слузниците на дишните органи, желудник и цревата, кашлица, бронхит, (акутен- хроничен) , трахеит, фарингит, ларингит, гастрит, чир на желудник, дванаесетпалачно црево, дијареи, колитиси, хемороиди, проблеми со жолчката, разводнување и фрлање на шлајм, се користи при грип, вируси, а може да се зема превентивно за имунитет, подобрување на крвна слика и слично.
Употреба: се зема на гладно 3 пати на ден по едно кафено лажиче, се користи пластично лажиче. Се комбинира најчесто со други чаеви во зависност од дијагнозата.
Корисност од употреба:
Поволно влијае при опстипација ја зголемува перисталтиката, при воспаленија на слузниците на дишните органи, желудник и цревата, поволно влијае на општата здравствена состојба и имунитетот на организмот. Содржи голем број на витамини и минерали поради медот.

ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА: се зема на гладно 3 пати на ден по едно кафено лажиче, се користи пластично лажиче. Се комбинира најчесто со други чаеви во зависност од дијагнозата. Нема штетни дејства, нема „нус“ појави со ниедно лекарство, при користење на препорачаниот начин, не ствара навики , може да се користи , долго време, месеци. Се користи како основно или дополнително средство со сите други чајни мешавини или комбинации, и производи од лековити тревки или пак медикаменти и лекарства.
Подетално околу исхраната, хемискиот состав и анализи на www.rozakanina.bizland.com и www.alternativnamedicina.com.mk

Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место.

Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт.

Да се чува надвор од дофат на деца.

Производот е регистриран како додаток во исхрана, не се користи како замена за разновидна исхрана.

Македонски производ. Потекло Галичица.
Рок на траење 2 години.
Произведува Роза Канина ДООЕЛ Ресен.
Пастеризирано.
Се препорачува консултација со лекар при употреба на чајот кај деца, бременост и при лактација.

Паковање: стаклена тегла со картонска паковка
Тежина: 500 гр.
Состав: Природен дабов, костен и ливадски мед , таан , brassica nigra (црн синап), Koch-linum usitattissimum (ленено семе ).

Микробиолошка исправност на производот ЈЗУ Битола.

 

 

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats