St. John's wort OILS (КАНТАРИОНОВИ МАСЛА)

eng

мк

St. John's wort OILS
Kantarionovite oils for external treatment of wounds, cuts, swelling, skin infections and skin diseases. Kantarionovo maslo, Foreign wounds and certain skin diseases.
Properties: Has healing properties, leaves no scars
Description: Received with refined olive oils as a separate procedure with extraction of medicinal kompponenti of herbs.
Use: Apply a thin layer of skin layers of gauze.
In severe disease drink compulsory and goat whey, and apply special regime of compulsory brojsoviot juice recipes as well RESTRICTED SOLELY TO WHITE death. See more NUTRITION AND SPECIAL RECIPES.Kantarionovo maslo, za nadvoresni rani i za odredeni kozni zaboluvanja
More about the properties of medicinal plants of medicinal plants.
St John's wort FAT
St John's wort oil, for external treatment of wounds, cuts, swelling, skin infections and skin diseases, psoriasis, vitiligo, used as instructed to store the new skin cells and protect them. St John's wort ointment for external wounds, cuts, swelling, skin and inflammation of the skin
Properties: Has healing properties, leaves no scars
 Osekotini, burns, various wounds, there iscelitechni actions and properties Description: Received with refined olive oils as a separate procedure with extraction of medicinal kompponenti of herbs.
Ingredients: St. John's wort, calendula, Vaseline.
Produced by Roza Kanina LLC Resen
Use: Apply a thin layer of skin layers of gauze.

Кантарионовите масла се за лечење на надворешни рани, исекотини, отоци, кожни воспаленија и кожни болести. Својства: Има исцелителни својства, не остава лузни

Опис :Добиено е со нерафинирани маслинови масла по посебна постапка со екстрахирање на лековити комппоненти од лековити тревки.

Употреба: Се нанесува во тенки слоеви на кожата нанесено на газа.

КАНТАРИОНОВА МАСТ

Кантарионова маст,  се за лечење на надворешни рани, исекотини, отоци, кожни воспаленија и кожни болести, псоријаза, витилиго, се користи согласно дадените упатства за зачувување на новите кожни клетки и нивна заштита.  

Својства: Има исцелителни својства, не остава лузни

Осекотини, изгореници, разни отворени рани, има исцелитечни дејства и својства Опис :Добиено е со нерафинирани маслинови масла по посебна постапка со екстрахирање на лековити комппоненти од лековити тревки.

Состав: Кантарион, Невен, Вазелин.

Произведува: Роза Канина ДООЕЛ Ресен

Употреба: Се нанесува во тенки слоеви на кожата нанесено на газа.

за хемороиди покрај маста се употребува и хепато микс 5/1 (подабец, Ива трева) и  се пие задолжително и козја сирутка, 14-21 ден ,  како и се применува режимот од посебните рецепти задолжително бројсовиот сок, како и ИСКЛУЧИВО ЗАБРАНЕТИ СЕ БЕЛИ СМРТИ. Види повеќе ИСХРАНА и ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ.  

Кантарион, Кантарионово масло, Чај од кантарион

Кантарион - Латински назив Hiperycum Perforatum

Кантарионот се цени многу меѓу народот и се употребува за надворешни рани, против исекотини, опекотини, хемороиди за зарастување на рани, како антисептик а однатре против болести на слезинка, желудник, проливи и сл. дејствата се многубројни поради сложениот хемиски состав. Народот го користи како народен лек и го припрема на начин што се става во ладно цедено маслиново масло кое стои на сонце 30-40 ден јако да поцрвени и после тоа се употребува.

 

 

 

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats