ХЕПАТО-МИКС

ЦРНОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ЧАЈНА КОМБИНАЦИЈА

 ХЕПАТО-МИКС

КОРИСНОСТ ОД УПОТРЕБА: билките имаат изразено антитоксични, антимикробни антисептички и антивирусни дејства.

Имаат и холагогно, холеритично, антихепатотксично, хепатопротективно, цикатризантно, антимикробно, стомахитично, адстрингентно, антиинфламаторно, дигестивно, роборантно, фебрифугно дејство. Ја подобрува работата на (црн дроб, жолчка, панкреас) го подобрува, и апетитот, варењето и ресорпцијата на храната. Се препорачува и поволно влијае на подобрување на функцијата и работата на црниот дроб, жолчка и панкреас, крвната слика, одбранбената способност на организмот, регенерирање на клетки, кај хепатоцитите и други клетки во организмот, на слузниците на стомачните органи регенеративно на оштетените ресички, има позитивно влијание за уредување на стомачните сокови, гастрит, чистење на жолчното кесе од талози, песок и камења, воспаленија на жолчката, црниот дроб и панкреасот, состојбата при акутен и хроничен панкреатит, нормализирање на ензимите (холестерол и триглецериди) амилазата и липазата, лачењето на инсулинот се препорачува и поволно влијае и за дијабет. Има широк спектар на споредни корисни дејства во комбинација со други чајни мешавини.

 

ПРИПРЕМА: 2 супени лажици од чајот се попаруваат со 1 литар вода што врие, се покрива и се остава да отстои 2 сата.

 

ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА: Се процедува и се пие 4 до 5 пати по 200 мл, на празен стомак дневно. Може да се комбинира со другите чајни комбинации. Се пие незасладен. Се препорачува да се пие 42 дена а доколку има потреба и повеќе.


Нема нус појави со лекарства, медикаменти, не ствара навики и нема штетни дејства доколку се користи према упатството.Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место.


Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт.Да се чува надвор од дофат на деца. Производот е регистриран како додаток во исхрана, не се користи како замена за разновидна исхрана. Македонски производ. Потекло Галичица.


Рок на траење 2 години.
Произведува Роза Канина ДООЕЛ Ресен.


Се препорачува консултација со лекар при употреба на чајот кај деца, при бременост и при лактација.

Состав: КОМБИНАЦИЈА КОЈА ПОВОЛНО ДЕЈСТВУВА ЗА ЖОЛЧНО –ЦРНОДРОБНИОТ СИСТЕМ

 

Паковање: книжна ќеса, со картонска паковка, рефус, мелено
Тежина: 200 гр.
Состав:
(б. бреза), (подубица), (петровец), (м. душица), (руса), (кантарион).

 

Состав: Betula verrucosa (Alba) (бела бреза 30 %), Teucrium chamaedrus (подубица 15%), Herniaria glabra (килавица 15%), Agrimonia Eupatoria (петровец 15%), Achilea Milefolium (Ајдучка трева 15%), Mentha spicata (кадраво нане 10%).

• Betula verrucosa (Alba) (бела бреза 30 %) придонесува во намалување на холестеролот во крвта и во прочистување на крвта.

• Teucrium chamaedrus (подубица 15%) придонесува со антисептично и антиинфламаторно дејство на подобрување на работата на жолчно-црнодробен систем.

• Herniaria glabra (килавица 15%) придонесува за подобрување на хронични процеси на мочните органи: нефрит, пиелонефрит, цистит и уретрит.

• Agrimonia Eupatoria (петровец 15%) помага при бубрежни заболувања и заболувања на мочниот меур и благотворно влијае на жолчката и црниот дроб го подобрува апетитот и дигестијата.

• Achilea Milefolium (Ајдучка трева 15%) придонесува во подобрување на аптетиот, за симтоматски третман на гастроинтестинални тегоби, инфекции и мускулни спазми.

• Mentha spicata (кадраво нане 10%) придонесува за намалување на болки во стомакот и болки во жолчката.

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats