ФИТ-МИКС

Чајна мешавина за слабеење

Корисност од употреба: Билките во чајната мешавина имаат, диуретични, антисептични, антимикробни, антибактериски, дигестивни, антивирусни својства, а се препорачува за разлагање на масните наслаги, поволно влијае на чистење на организмот од отрови и штетни материи, ја подобрува работата на органите во организмот и придонесува за детоксикација на органите во организмот, придонесува за отстранување на „подуеноста“ на организмот, предизвикана од разни причини, најчесто хормонални пореметувања или лошо варење, поволно дејствува за отстранување на отоците и едемите, за добивање на уредна и редовна столица, диспепсите , тромоста на стомачниот систем, метаболизмот и варењето на храната се врши побрза размена на течностите во клетките и се исфрла вишокот на течност, за намалување на депресијата и нелагодноста пред и за време на менструациите, има благи смирувачки дејства, поволно влијае за проблеми со јајниците и матката, мокрачниот систем, цистични творевини, придонесува за зголемување на заштитата од вируси и бактерии (ХПВ), ешерихија коли, кандида, бело прање, поради антибактериските својства, придонесува за намалување на крварења од матка, бубрези, хемороиди и сл. Со употребата на чајот се олеснуваат симптомите на споменатите состојби.

ПРИПРЕМА: 3 супени лажици од чајот се попаруваат со 2 литри, вода што врие се остава покриено да отстои 2 сати. Препорачана дневна употреба: Се процедува и се пие преку цел ден (голтка по голтка). Најдобро да се зема на празен стомак и посебно пред да се седне да се јаде, се пие најмалку 200 -400 милитри, со што се пресекува јадењето. Секогаш кога се осети потреба за јадење се пијат 200-400 мл. чај. Дневно се пие до 2 л. -3 л. Се препорачува да се пие 4 недели а доколку има потреба може да се продолжи со користење.Се пие незасладен. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Апсолутно е нештетен, не ствара навики, нема нус појави со ниедно лекарство, доколку се користи према препораките, може да се зема долго време. Се препорачува: при намалување на телесната тежина, поволно влијае на разлагање на масните наслаги, придонесува за чистење на холестеролот и триглицериди и отстранување на штетните материи и отрови (детоксификација), поволно влијае и го забрзува метаболизмот, и поволно дејствува при слабеење, намалување на вишокот на телесна тежина. Заедно со користењето на чајната мешавина, препорачливо е да се почитува исхраната по крвните групи, да не се мешаат јадењата и да не се јаде после 19,00 сатот. Пожелно е чајот да се зема и после „слабеењето“ за да не се враќате на старите навики. Подетално околу исхраната, хемискиот состав и анализи на www.rozakanina.bizland.com и www.alternativnamedicina.com.mk Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место. Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт. Да се чува надвор од дофат на деца. Производот е регистриран како додаток во исхрана, не се користи како замена за разновидна исхрана. Македонски производ. Потекло Галичица. Рок на траење 2 години. Произведува Роза Канина ДООЕЛ Ресен. Се препорачува консултација со лекар при употреба на чајот кај деца, при бременост и при лактација.


ФИТ-МИКС Билките во чајната мешавина имаат, својства кои придонесуваат во исфрлањето на вишокот на водатата од организмот, ја подобруваат работата на органите за варењето на храната, помагаат при нарушување на долниот уринарен тракт, помагаат при дијареи и имаат антиоксидативно дејство, како и помагаат при бубрежни заболувања , заболувања на мочниот меур и благотворно влијаат на жолчката и црниот дроб и го подобруваат апетитот и дигестијата. Поволно влијае на чистење на организмот од отрови и штетни материи, го подобруваат метаболизмот и варењето на храната со што се врши побрза размена на течностите во клетките и се исфрла вишокот на течност.

ЧАЈНАTA КОМБИНАЦИЈА ПОВОЛНО ДЕЈСТВУВА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ДЕБЕЛИНА
Паковање – книжна ќеса, со картонска паковка, рефус, мелено
Тежина: 200 гр.
Состав: (б. бреза (пл. чобрица (коприва) (кантарион) (подабец), (петровец)

Микробиолошки состав и исправност ЈЗУ Битола

При потешки заболувања се пие задолжително и козја сирутка , како и се применува режимот од посебните рецепти задолжително бројсовиот сок, како и ИСКЛУЧИВО ЗАБРАНЕТИ СЕ БЕЛИ СМРТИ. Види повеќе ИСХРАНА и ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ.  

Повеќе за својствата на лековитите растенија на лековити растенија.  

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats