ЕЛИКСИР

од Диви Јаболки (pirus silvestril mill) Јаболкова киселина

Дивите јаболки содржат, Витамини: Ц, Б1, Б2, А, Минерали: Калиум, Калциум, Фосфор, Железо.
Постапка: добиено по пат на природна екстракција и ферментација од диви јаболка (Pirus silvestrus mill) без никакви додатоци. 100%природно.  Диви Јаболки (pirus silvestril mill) Јаболкова киселина

КОРИСНОСТ ОД УПОТРЕБА: се препорачува за слабеење, прочистување на замастувањата на црниот дроб (триглицериди, холестерол, нормализација на HDL и LDL). Нормализација на вредностите на ензимите и трансаминазите, поволно дејствува на имунолошкиот статус и деградационите продукти, нормализација на ацидобазната реакција на крвта и на стомачните и посебно на желудочните сокови, надополнување на недостатокот на Ц витаминот во организмот за негова заштита од болести, се користи при воспаленија, улцерација на стомакот и цревата, проливи и запек (редовност на столицата) има поволно дејство при отстранување на отровите и штетните материи од организмот посебно т.н. „шлјака” – натрупана од производите од животински потекло (месо), поволно влијае за артериосклерозата и инфарктите, изливите, чистење на крвните садови од наслаги и замастувања. Има поволни дејства и за венопатија, тромбоза, тромбофлебити, поради калиумот поволно влијае и при растот на децата, одржување на младоста и виталноста. Поволно влијае на ублажување на процесот на стареење, на уредување и нормализирање на меѓуклеточната размена. Има смирувачко дејство, поволно влијае против несоница, сушење на устата, жед, слабост и поспаност, намалено мокрење, грчеви и болки во мускулите. Поволно дејствува и за мигрена, вртоглавица, главоболки, хронични заболување на синусите, астма, зуење во ушите, хроничен реуматизам, заболувања на бубрезите и мокрачните патишта, хроничен умор. Поволно дејствува и за нормализација на притисокот, покачен крвен притисок, белодробни болести, кашлање, за отстранување на постклиматсните последици, поволно дејствува и за заштита на женските полови органи од болести и бактерии ( воспаленија, бело прање, вируси).
ПРЕПОРАЧАНА ДНЕВНА ДОЗА : Се пие 3 до 4 пати по 30 до 40 мл. Или разблажено со 100 мл. Вода. Се пие 42 дена а по потреба и повеќе. Може и да се засладува со малку мед.

Нема штетни дејства, нема „нус“ појави со ниедно лекарство, при користење на препорачаниот начин, не ствара навики , може да се користи , долго време, месеци. Се користи како основно или дополнително средство со сите други чајни мешавини или комбинации, и производи од лековити тревки или пак медикаменти и лекарства.

Подетално околу исхраната, хемискиот состав и анализи на www.rozakanina.bizland.com и www.alternativnamedicina.com.mk

Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место.

Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт.

Да се чува надвор од дофат на деца.

Производот е регистриран како додаток во исхрана, не се користи како замена за разновидна исхрана.

Македонски производ. Потекло Галичица.
Рок на траење 2 години.
Произведува Роза Канина ДООЕЛ Ресен.
Пастеризирано.
Се препорачува консултација со лекар при употреба на чајот кај деца, бременост и при лактација.

Состав: Паковање 0,5 литар, пластична амбалажа со картонска кутија
Тежина 0,5 литар
Состав: јаболково вино 0,5 литар (ферментиран сок од диви јаболки) содржи 1 до 3% јаболкова киселина

Микробиолошки анализи и исправност ЈЗУ Битола

 

При потешки заболувања се пие задолжително и козја сирутка , како и се применува режимот од посебните рецепти задолжително бројсовиот сок, како и ИСКЛУЧИВО ЗАБРАНЕТИ СЕ БЕЛИ СМРТИ. Види повеќе ИСХРАНА и ПОСЕБНИ РЕЦЕПТИ.  

Повеќе за својствата на лековитите растенија на лековити растенија.  

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats