СИЛИМАРИН - Хепато-Микс 4/1

СилимаринКОРИСНОСТ ОД УПОТРЕБА

 билката според фармакопеите има антохепатотоксично, хепатопротективно, холагогно, холеритично, регенеративни и други својства.
Билката има изразени антотоксични дејства на Црнодробниот систем, влијае на метаболизмот на липидите (одмастување на Црниот Дроб) ги нормализира ензимите и белите рубини во ткивото на црниот дроб со што се спречува пероксидацијата. На хепатоцитите Има антициротично дејство, ги регенерира оштетените црнодробни хепатоцити, го возобновува ткивото на Црниот Дроб. Позитивно дејствува на заболувања на жолчката и жолчните патишта, панкреатит, го нормализира лачењето на липазата ,амилазата и другите ензими. Се користи против астма, бронхијални проблеми, уртикарија, псоријази и други кожни проблеми, хормонални пореметувања, има антивирусно, антибактериски и антисептички својства,хепатити, тешки болести,малигни заболувёњё,многу е корисно по примени хемотерапии и зрачења. Се користи и кај дијабет и сл. Има широк спектар на корисни дејства во комбинација со други чаеви и чајни комбинации.

ПРИПРЕМА И НАЧИН НА КОРИСТЕЊЕ:

 во 600 мл. врела вода се ставаат една супена лажица. Садот се покрива со капак и се остава да отстои 60 мин. И се пие на празен желудник 5 до 6 пати по 100 мл. во текот на целиот ден распоредено на два часа.
Терапијата трае 14, 21 или 42 дена во зависност од дијагнозата.

Нема нус појави со лекарства, медикаменти, не ствара навики и нема штетни дејства доколку се користи према упатството.

Подетално околу исхраната, хемискиот состав и анализи на www.rozakanina.bizland.com и www.alternativnamedicina.com.mk

Начин на чување: Да се чува на ладно, суво и темно место.
Да се чува надвор од дофат на деца.

Начин на издавање: Се издава без лекарски рецепт.

Производот не се користи како замена за разновидна исхрана.
Македонски производ.

/

ЕМИСИИ НАУМЕ ПЕТКОВСКИ - БАБА РАДА

Информации

Козја Сирутка - Минерали

 

 

web stats