БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА УПАТСТВО

13. БОЛЕСТИ НА БЕЛОДРОБНИТЕ ОРГАНИ

13.1. Болести - исфрлање на шлајм, акутен и хроничен бронхит, бронхијална астма, други болести.

13.1. КОИ ЧАЕВИ СЕ ЗЕМААТ И НАКОЈ НАЧИН

13.1.1. Чај – диуретик (за мокрење) - 2 супени лажици од чајот се попаруваат со 1 литар вода, да отстои 2 сата се процедува и се пие преку цел ден наместо вода.

13.1.2. Преспанска горчица - се зема 4 пати на ден по 15 мл, на гладно.

13.1.3. Медовина - се зема 4 пати на ден по едно кафено лажиче на гладно.

13.2. ИСХРАНА

- се зема вегетаријанска исхрана –види прилог

Корисно е да се зема следново - 1 кгр чист дабов или мед од костен, се меша.

 

 

 

web stats